Klikněte pro hledání

Běhy Závody

Běhalo se u letadýlek. Král Točné si drží žezlo

Sdílet

Letadýlka nelítají, ale běžci běhají. V okolí pražského letiště, kde v muzeíčku bydlí i slavná Lockhead Electra botobarona J. A. Bati, se i v pohnutých časech konal oblíbený kros Žaludská osma, o Krále Točné. V lehce omezeném režimu, s individuálními starty, ale s neomezenou radostí z běhu, že.

Pořadatelé lehce upravili první kilák – k lepšímu – vběhlo se hnedle do lesíka namísto oběhu jeho příletištního cípu asfaltovým chodníčkem. A pak už postaru, nahoru dolů lesními stezkami a stržemi až k okraji Komořan a pak vzhůru – ufff, bylo to zase dlouhý – až k cholupickému Čihadlu (385 m). Tam levou dolů a po okraji pole až k letišti. Osma, pro mládež vytyčeny kratší distance, zajisté. Povrch ideální, měkčí, ale nesmekal.

Objevily se známé tváře dusmenské rodinky, mnohé z nich už přivedly třetí generaci. Skoro stovka účastníků. Poběhala tu pestrá společnost vodáci, lyžaři, triatlonisti a nechyběl ani chodec, ano, vítěz posledních ročníků Lukáš Gdula si nenechal oblíbený podnik ujít. A zase vyhrál, časem jen těsně pod třicet, jak si přál (29:49).

„Forma ještě drží,“ hodnotil spokojeně chodec, mířící na olympiádu do Tokia. Však ještě před dvěma týdny absolvoval domácí mistrák na 50 km chůze na dráze. Umíte si představit, 125 kol? Zdejší lesní klikatice musela být balzámem pro jeho nohy i hlavu. „Vytrvalost je jen jedna,“ říkal pak závodník Hvězdy Pardubice, který trénuje zhruba půlku během a půlku chůzí. Vinou zranění stehna letos najel navíc 15 000 km na kole.

Mezi ženami vyhrála Petra Kotlíková z Banes Pacov, účastnice mistrovství ČR v krosu minulou sobotu, skončila tady absolutně čtvrtá (33:37). Porazila třebas i bývalého věhlasného Ironmana ze Slovenska, Karola Džalaje. I účastnici mistrovství Evropy v olympijském triatlonu Lenku Fanturovou.

Kompletní výsledky najdete zde: https://tech.orgsu.org/Site/SG/3

1 Komentář

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *