Klikněte pro hledání

Kola

UltraFOndo, to je nový projekt Dana Polmana. Jede na mistrovství světa Masters do Dánska na kole

Sdílet

Daniel Polman zakončí letošní úspěšnou sezónu projektem, během něhož propojí svět ultramaratonů a klasické závodní silniční cyklistiky. Na mistrovství světa v Dánsku vyrazí z Nové Paky na kole a po závodě zase přijede zpět!

Novopacký rodák je známý extrémními výkony v ultracyklistice – absolvoval ty nejdelší a nejtěžší závody, jako jsou North Cape – Tarifa (7400 km) a Race Across America (5000 km), je také držitelem českého rekordu v jízdě na 24 hodin s hodnotou 911 km! Nicméně zajet umí i kratší rychlé závody a to jak na horském, tak na silničním kole. Letos zažívá velmi úspěšnou sezónu v terénu, když v květnu vyhrál po čtvrté v řadě závod 400 Ultra a v červenci ovládl legendární bikový 1000 Miles Adventure (1630 km) v rekordu trati 6 dní 19 hodin a 58 minut (Video na YouTube). Měsíc na to se v Karlových Varech stal mistrem ČR v MTB maratonu v kategorii masters II a to i přes hrůzostrašný pád při silničních závodech, který utrpěl pouhých 13 dní před startem domácího šampionátu.

Na silničním kole se mu dařilo v březnu na závodě Granfondo Coimbra Region v Portugalsku, kde se nominoval na Mistrovství světa UCI Masters v Dánsku. České barvy tam bude reprezentovat v závodě s hromadným startem na 153 km, který startuje v neděli 1. září. „Sport mám jako zábavu a zdroj příběhů, s nimiž potom pracuju v knihách, ve filmech a také na přednáškách. Víceméně si pořád hraju a to platí i o projektu UltraFOndo, v němž propojím ultracyklistiku i klasickou rychlou silnici,“ vysvětluje, co ho vedlo k myšlence odjet do Dánska rovnou na kole.

„Pojedu bez podpory, takže na kolo nahážu brašny, do nich dám vše potřebné a odjedu asi 1030 km na start v Aalborgu. Tam brašny sundám, zajedu závod a potom zase vyrazím s plnou polní domů. Plánuju i malou odbočku na nejvyšší vrchol Dánska, kterým je 171 m vysoký Møllehøj,“ popisuje s úsměvem sportovec, kterému se přezdívá „ultrapako“.

Dan Polman s sebou poveze i tracker, díky kterému bude možné sledovat jeho pohyb on-line. Odkaz na sledování a další informace zveřejní na svém webu a sociálních sítích. V neposlední řadě by rád tímto mimořádným sportovním výkonem podpořil i sbírku na dobrou věc, kterou vyhlásil již na začátku sezóny. „Každý, kdo na sbírku přispěje, dá mému úsilí další rozměr a podpoří lidi, kteří si to opravdu zaslouží,“ říká Dan Polman, který odstartuje do své další velké výzvy v úterý 27. 8. odpoledne z rodné Nové Paky.

Projekt „UltraFOndo“ můžete sledovat na Danově webu a sociálních sítích: web: www.danielpolman.com, IG: polman.daniel, FB: dandapolman

Poslední Ultra Payer projekt jsme zachytili zde.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *