Klikněte pro hledání

Kola

Letní helma? Proč ne! POC Ventral Air MIPS Hydrogene

Sdílet

Ne že by zrovna chladila, ale velikost otvorů a nastavení proudění vzduchu jimi v kombinaci se zachováním výjimečných bezpečnostních kvalit staví helmu osvědčených švédských inovátorů POC Ventral Air do nejlepších pozic pro oživení vaší materiálové základny.

Zásadní požadavek na helmu zní: Musí sedět, abyste o ní nevěděli a neznervózňovaly vás tlaky v citlivých místech hlavy. Tahle má velké předpoklady uspokojit široké spektrum tvarů, ne lovců lebek. Základní tvar skořepiny doplňuje velice subtilní vnitřní konstrukce s laděním utažením tradičním kolečkem a jemný pásek pod krk. A to je vše, víc neřešíte. Pot odtéká stranou, nenasakuje do vložky. Skutečně i v dlouhých stoupáních na slunci se cítíte vzdušněji. Pokud nejste militantní formalisti, funkce i design dovolí použití na silnici i na biku.

Také další recenzenti tvrdí, že přináší ideální kombinaci ochrany, pohodlí a výkonu. Že zlepšuje aerodynamický profil jezdce a minimalizuje odpor vzduchu. Specifické zóny proudění vzduchu zlepšují ventilaci a chlazení, zatímco optimalizovaná 22° hrana snižuje turbulence.

Výjimečně lehká byla vyvinuta podle POC Whole Helmet Conceptu už před dvěma lety, přesto zůstává v aktuální nabídce beze změn. Je vybavena plně obalenou unibody konstrukcí skořepiny a EPS vložkou z pěnového polystyrenu. Přídavná technologie MIPS zvyšuje ochranu nejen přímým nárazům, ale i proti rotačnímu. Prakticky zaujme „garáž“ na brýle pro snadné a bezpečné uložení brýlí uprostřed jízdy.

Limitovanou edici připravila značka u příležitosti Gira, ano, růžovou v barvách týmu EF Education/Easypost (7790 Kč), a do dalším dimezí ji posouvá model Procen Air.

foto: POC, Michal Beránek

POC Ventral Air MIPS Hydrogene

cyklistická přilba

váha: 265 g (velikost M)

technologie: MIPS, EPS liner, 360° Fit System

cena: od 4565 Kč

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *