Klikněte pro hledání

Kola

Vyrazíte okolo Bratislavy přes čtyři kopce? L´Etape Slovakia pojedou znovu i Chára s Hamšíkem

Sdílet

Permanentní Tour de France? A proč ne?! Po červnové české L´Etape na Křivoklátsku, skutečné Tour ve Francii, právě začínající ženské verzi a sobotní (17. 8.) horské L´Etape Czech v Prachaticích se můžete hned následující víkend vydat na prázdninový výlet Slovensko.

Z Bratislavy startuje (24. a 25. 8.) čtvrtá L´Etape Slovakia. Stejně jako loni bude součástí českých seriálů RoadCup – kratší trať (60 km) RoadRace, delší (112 km) RoadMarathon Cupu.

V sobotu se chystají dětské závody a Family Ride, třicetikilometrová vyjížďka pro společný čas s rodinou na kole. V neděli to bude The Ride, 60 km pro méně zkušené cyklisty, a pak skutečný The Race, 112 km. Tam čekají tři kopce v Malých Karpatech (Strmina, Pezinská Baba a Velký Javorník/Biely Kríž) a legendární Kamzík na závěr, celkové převýšení 1700 metrů. Jen v závěru se objeví mírná změna vinou omezení provozu.

„Stále se zvyšuje počet ženských cyklistek, loni narostl počet účastnic o osmdesát procent, a proto jsme zavedli dvě novinky. Ženské Groupetto, kde pět našich Racing Buddies doprovodí po kratší trati skupinku dam a poskytnou jim podporu. Také jsme pozvali deset nadějných mladých cyklistek, aby nabraly zkušenosti z mezinárodního závodu. Vítězky pak získají zájezd na velkou francouzskou L´Etape v příštím roce,“ říká Tomáš Molnár z organizačního týmu agentury Be Cool. Ta chystá v únoru příštího roku premiéru L´Etape v Dubaji.

Už od soboty pojede v Bratislavě Bike týždeň, první dny s epicentrem v Isadore Community Hub na Svätoplukově ulici. Jeho součástí bude i povedená projížďka přes tři země – Slovensko, Rakousko a Maďarsko. „V průběhu celého víkendu pak poběží bohatý doprovodný program v L´Etape Village u Eurovie, kde najdete nejen stánky spřízněných forem, ale i místa setkání a inspirace,“ dodává Molnár.

U Eurovie se po loňském úspěchu chystá slavnostní start, pokračuje se bratislavskou Landererovou ulicí na Most Apollo, dále na Most SNP k Dómu svätého Martina a podél Vydrice až k ostrému startu u Riviéry.

Pořídit si můžete i různé dresy letapácké dresy Isadore z dílny cyklistických bratrů Velitsů, Martin loni sám jel. Ale potkáte tu naživo i další hvězdy. Loni vyhráli český cyklista Tomáš Kalojíros ze slovenského týmu Pierre Baguette (112 km za 2:59) a Denisa Slámová (3:13). Zdatně se předvedli bývalý hokejista NHL a miliardář Zdeno Chára, který však vinou technických problémů s kolem po pádu nedokončil, nebo fotbalový démon Marek Hamšík i s otcem. Vyrazí i letos!

Loňská reportáž je zde.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *