Klikněte pro hledání

Cesty

Real Madrid v Praze. Kemp nejslavnějšího fotbalového klubu světa začal v Braníku

Sdílet

Hala Madrid, hymna vítěze fotbalové Ligy mistrů, v podání Františka Zahradníčka, sólisty Národního divadla, zněla nad ránem nad fotbalovým areálem ABC Braník. Lehký vánek rozevlál bílé prapory s královskou korunou a na pražské trávě zahájil historicky první tréninkový kemp nejslavnější fotbalové značky světa Realu Madrid.

Pod vedením Julia Diase Paniega z madridské akademie a jeho osmi asistentů vyběhlo 76 dětí, kluků i holek od 7 do 12 let, rozdělených do čtyř družstev podle věku, do týdenní přípravy v duchu filozofie Realu Madrid. „Jsem velmi rád, že můžeme předat naše zkušenosti i tady v Česku. Věřím, že si účastníci kempu odnesou nezapomenutelné zážitky, které upevní jejich vztah nejen k Realu, ale především samotnému fotbalu,“ řekl.

„Jsem hrdý, že se nám je podařilo přivést i do Česka. Rozvíjíme tak naše odborné znalosti směrem k poskytování toho nejlepšího, co současný fotbal nabízí,“ dodal Tomáš Klečka ze společnosti Moderní fotbal, který se už deset let specializuje na fotbalové projekty zaměřené na rozvoj vzdělávání trenérů mládeže a trénink chlapců i dívek. Nedávno pořádal fotbalové kempy Juventusu, na jaře se poprvé vydal s výpravou 21 dětí na tréninkový kemp přímo do madridské akademie RM City, což chystá zopakovat znovu v září. A v říjnu se odehraje další fotbalový kemp Realu Madridu v tréninkovém centru v Nymburce. Česko se tak stalo 27. zemí světa, kde se díky Fundación Real Madrid koná mládežnická „klinika“ v podobě příměstského tábora. Druhý červencový týden bude i ve slovenském Šamoríně.

A tak zatímco největší hvězdy Realu Madrid teď září na kontinentálních šampionátech Evropy i Ameriky, jejich možní nástupci možná poprvé navlékli dresy „bílého baletu“. Všichni účastníci kempu dostali kompletní dresy i se jmenovkami na zádech, denně až do pátku absolvují čtyři tréninky. Poté si odnesou spoustu zážitků, zkušeností, ale i osobní hodnocení trenéra Realu Madrid. Zázemí jim poskytl klub pražské 1.A třídy.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *