Klikněte pro hledání

Cesty

Maloja Laya. Horal pro město, měšťan do hor

Sdílet

Jdeš do kina, nebo do lesa?, zeptala se mi tuhle doma u dveří k večeru žena s pohledem na můj outfit. Jenže slušná outdoorová košile, která patří do výbavy každého milovníka horských aktivit, přece obstojí v obou prostředích. Jako ta z kolekce Laya od naší oblíbené německé Maloji.

Design se hodnotí více v prvním případě. Nadčasová kostka, zde v modrozelené kombinaci, se bere jaksi samosebou. K tomu elegantní límeček s knoflíčky, manžety a originální detaily. Zde kapsička s vertikálním zipem a logem, který zdobí známý slogan: Where The Mountains Are. Ostatně ten, myšleno nápis, najdete dokonce i na všech knoflících! I zde jako obvykle nemusíte řešit originální výběr, u Maloji se jedná vždy o malokusovky.

Přechodový prvek mezi módou a funkcí tvoří nemačkavost materiálu. Ani po zmuchlání do batohu po chvíli nevypadá jako byste ho „vytáhli krávě z huby“, jak se starostlivě obávaly naše matky.

A teď tedy špičková tkanina. Na zimu se užívají „soft merino flanelky“. Také tento letní model vyniká pocitově nesmírně příjemnými vlastnostmi. Při lehkém ochlazení zahřeje a naopak jako by chladil.

Navíc chrání proti UV záření. Nepropotí se, ani nevlhne, pracuje, buď na odvodu, nebo případně rychle uschne. K tomu přispívají i průduchy v sedle na lopatkách. Zezadu na ramenou potěší všité plátky, usnadňující pohyb, resp. nepohodlné povytažení košile při práci rukou třeba při navlékání batohu či lezení. Košile skvěle poslouží třeba při dlouhém cestování.

Já vím, máme na výběr nepřeberné množství typů trik podle aktivit i teplot, ale někdy se, i na horách nebo po kole, chce zkrátka obléci do košile. Anebo si opačně v trudném městském životě osvěžit mysl „outdoorovkou.“ Nemusíte se stydět v žádném případě. Naopak! V Česku značku Maloja distribuuje Levelsportkoncept, seženete ve vybraných obchodech.

foto: Michal Beránek

Maloja Laya 2020

outdoorová košile

materiál: 73% polyamid, 13% polyester, 11% polyester/3% bavlna

váha: 244 gramů

cena: 3290 Kč

rychle foto
Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *