Klikněte pro hledání

Cesty

Sbal si batoh i k televizi, Fjällräven Classic jde letos v online streamu, teď z Číny

Sdílet

Letošní léto je v mnoha ohledech jiné než ta předchozí. Na virtuální závodění v bězích nebo na kole si už mnozí přivykli. Známá švédská outdoorová značka proto představila Fjällräven Classic TV – a nabídla tak řešení, jak si i v současné situaci užít její venkovní dobrodružství, a to prostřednictvím online streamu.

Díky tomu se můžete virtuálně přenést do různých koutů světa na místa, kde se oblíbené pochody Fjällräven Classic běžně doopravdy konají. První online stream z německých hor Allgäu běžel už od 27. května na sociálních sítích a webu Fjällräven, následoval začátkem prázdnin přenos z Dánska. Do konce léta se tak budete moct těšit na streamy z treků z Číny – už 30. 7. od 7 hodin ve výšce 3000 metrů nad mořem, Švédska (7. 8. od 16 hodin Královská cesta až za polární kruh do Abiska), Velké Británie (27. 8. ve 12 hodin v Cairngorms ve Skotsku) a USA (září).

Jak se ukázalo, myšlenka online streamů z přírody nadchla mnoho lidí. Vysílání z Německa, kde se letos konal Fjällräven Classic úplně poprvé, sledovalo více než 8 000 lidí, přičemž někteří z nich se připojili na celé tři dny treku. Vysokou sledovanost měl i přenos z Dánska, kde se oblíbený pochod pořádá pravidelně již od roku 2014.

První Fjällräven Classic byl uspořádán v roce 2005 a jeho cílem bylo motivovat více lidí k tomu, aby se vydali poznávat krásu švédských hor a okolní přírody. Postupem času se z treku stala populární akce, které se každoročně zúčastní více než dva tisíce lidí z celého světa, a společně se vydávají s batohem na zádech na 110 km dlouhou cestu oblastí Kungsleden z vesnice Nikkaluokta do cílové základny v Abisku. A jak se rozrůstala samotná událost, začal se rozrůstat i celý koncept pochodů Fjällräven Classic. Po několika letech se rozšířil do Dánska a v roce 2016 dokonce až do USA. Od roku 2017 se jeden z pochodů koná také v Hong Kongu.

Na rok 2020 měl Fjällräven velké plány, mělo přibýt hned několik nových Classic tras v Německu, Velké Británii, Číně a Jižní Koreji. Tato skutečnost byla veřejností nadšeně přijata – lístky na událost byly vyprodány takřka okamžitě. Bohužel se ukázalo, že radost byla předčasná, a pochody v Německu, Dánsku, Velké Británii, USA, Číně a Švédsku se musely kvůli „pandemii“ čínské chřipky zrušit.

Bylo tedy zapotřebí najít způsob, jak lidem umožnit užít si nádhernou přírodu z bezpečí domova. A tak vzniknul nápad vytvořit sérii online streamů přímo z míst trekových akcí. Díky tomu si bude každý moci vychutnat atmosféru Fjällräven Classic, ať už se nachází kdekoli na světě.

Sérii odstartovala třídenní, 57 km dlouhá trasa Classic Germany, která vedla skrz pole i lesy, pod hřebeny kolem jezer, přes kopce a pastviny krásného německého regionu Allgäu. Diváci se mohli připojit jen na pár hodin, ale klidně i na celé tři dny. Druhý trek se uskuteční 1.–4. července, stream začne první den ve 12 hodin a milovníky outdoorových dobrodružstvích provede 75 km dlouhou trasou přes travnaté kopce, skrz temné lesy a podél pobřeží v Dánsku.

Tak si sbalte batoh, a až se vrátíte sami zvenku, usedněte ještě k obrazovce a nalaďte si televizi „polární lišky“ jako inspiraci pro další sezony.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *